Nieuw jaar nieuw begin

On 04/01/2024 by Bryan Rietman

Nu we het jaar 2023 hebben afgesloten en gelijkelijk zijn gegleden in 2024 wil ik graag wat meer laten zien van waar ik de afgelopen periode mee bezig ben geweest. In 2023 ben ik namelijk bezig geweest met het werken in klei, iets dat totaal nieuw voor mij is en waar ik veel plezier uit haal. Na eerder al enkele studies te hebben gemaakt van andere koppen, handen enz. heb ik mij afgelopen jaar voorgenomen om een portret van mijn moeder te maken. Na deze eerst in klei te hebben geboetseerd heb ik deze vervolgens gegoten in gips om er daarna nog weer wat in gips in door te werken. Hoewel er op vormgebied voldoende op aan te merken zal zijn denk ik wel dat de essentie van mijn moeder in het beeld zit.

Verder heb ik in december mijn schilderijen weer opgehaald bij Museum Møhlmann in Appingedam. Museum Møhlmann dat door de aardbevingsschade nu een jaar dicht zal zijn vanwege hoognodige herstel/verstevigingen aan de dragende muren. Er zijn zelf muren die eerst worden afgebroken om vervolgens weer op nieuw te plaatsen, een flink project waarvan ik het Rob (Møhlmann) gun dat er niet al te veel lijken uit de kast komen. Want waar word verbouwd komen er altijd wel wat uit de kast… Hier nog even twee van de werken die bij Møhlmann te zien waren.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu