Kunstwerk Joseph Beuys opgedronken…?

On 30/07/2014 by Bryan Rietman

 

‘Een werk van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys is deels verstookt tot alcohol en opgedronken tijdens een performance.’

Toen ik dit maandag in de volkskrant las kon ik een welgemeende frons niet onderdrukken. Wat moeten de Duitse ‘kunstenaars’ Markus Löffler, Andree Korpys en Dieter Schmall wel niet hebben gebruikt om tot dit geniale idee te komen. Een gedeelte van het kunstwerk van Beuys bestaande uit vet werd door dit illustere trio verwerkt tot, wat anders, een Schnapps die door de kunstenmakers smakelijk werd geconsumeerd. Een actie die naar mijn mening zeker een vervolg moet krijgen!!!

Ik wil dan ook bij deze alle kunstenaars van dit kaliber oproepen om zich een gastronomisch orgasme te eten (en drinken) in werken van kunstenaars die er volgens deze idioten toe doen. Men zal zien dat het mes snijd aan twee kanten. Damien Hirst en Jeff Koons zullen de eersten zijn waarbij het volledige oeuvre verorbert en verwerkt is tot wat het werkelijk is. Niet lang daarna zullen ook de minder bekende prutsers verlost zijn van hun artistieke toiletvoedsel .

En aangezien er in de meeste tubetjes verf en installaties wel wat cadmium, lood, kwik,  Chinees plastic of ander giftig goed zit…

Ikzelf houd het liever bij escargots met een glas rode wijn ‘on the side’…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu