Hommage aan Kees Verwey

On 13/12/2018 by Bryan Rietman

Één van de schilders die ik al lange tijd bewonder is Kees Verwey. Op de academie ben ik destijds op het bestaan van deze schilder gewezen door Jan van Loon, waarvan het eigen werk overigens veel overeenkomsten heeft met Verwey. Vooral zijn losse toets en zoekende manier van schilderen spreekt mij zeer aan en is voor mij erg herkenbaar in mijn eigen werk. Daarnaast vind ik Kees Verwey zeker bij de beste portrettisten van zijn tijd horen. Vooral de serie die hij maakte van de schrijver Antony Kok in verschillende vormen is erg krachtig. Ook zijn zijn zelfportretten van een zeldzame trefzekerheid.

Het bovenstaande werk is een portret van Kees Verwey gemaakt door ondergetekende. Hopelijk straalt deze hetzelfde schilderplezier in handschrift uit als de schilderijen van de oude meester zelf.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu