Gedenk te sterven

On 15/05/2016 by Bryan Rietman

DSCF4034

 

Hierboven het ingelijste resultaat van de schilder demonstratie die ik gaf op 16 april in Galerie Hartware te Enschede. Na bij binnenkomst een rondje te hebben gedaan kwam ik al snel bij deze imposante schedel uit als zijnde mijn onderwerp voor de die dag. Gelukkig was het een dag waarop het licht nagenoeg de hele dag min of meer gelijk bleef, ideaal dus om een schilderij te maken met natuurlijk licht. Vooral het mooie contrast tussen licht en donker heb ik naar mijn inziens goed weten te vangen. Na deze dag ben ik er nog een keer kort mee aan de slag gegaan om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

 

Het is een werk dat mooi past in de serie ‘Memento mori’, dat vertaald staat voor ‘gedenk te sterven’. Een thema dat ook vorm krijgt bij een nieuw werk van mijn hand dat ik afgelopen vrijdag heb opgezet. Hieronder het resultaat tot nu toe.

 

Opzet nieuw werk

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu