Het belang van snelle studies

On 10/11/2010 by bryanrietman

Het lijkt het me wel leuk en verhelderend om even wat doelen van mijn snelle studies uit te leggen. Ik maak deze (vaak erg snel opgezet en afgeronde) studies met telkens andere doelen, deze doelen kunnen zijn; kleurgebruik,werking van perspectief, compositie, vorm, toets of sfeer. Bij een studie naar kleur ben ik meer bezig met het mengen van verf en de reactie van de kleurvlakken tegen elkaar dan met bijv. vorm of toets. (Waar bij een vorm/compositie of toetsstudie de kleur minder van belang is.) Wil dit zeggen dat ik alle andere aspecten dan verwaarloos, nee, ik probeer altijd tot een resultaat te komen waar makkelijk op een andere dag op doorgewerkt kan worden. Gisteravond begon het weer te kriebelen en ben ik weer even lekker gaan goochelen met de verf, resultaat; een zelfportretje in Alkyd met een wel heel losse toets. (Bij gebrek aan een beter model  gebruik ik graag mijn eigen tronie.)
Eerder heb ik ook al twee studies gemaakt met als doel een duidelijke toets te hanteren, ook hiervoor heb ik mijn eigen charmante gelaat als onderwerp genomen. Naar de tijd die ik eraan besteed heb, respectievelijk 10, 30 en 60 minuten, kan ik zeggen dat het nuttige studies zijn geweest die zeker doorwerken in mijn ontwikkeling als schilder.
Share

One Response to “Het belang van snelle studies”

  • Hallo Brian, ik kreeg je blog bericht van Bert olthof door gestuurd ik moet zeggen dat ik erg verbaast ben, ik vind jou schilderijen erg mooi ik vroeg me af verkoop jij ook, zo ja dan ben ik wel geintreseerd.

    Mvg oud collega Marco

Menu