Een, twee, drie

On 27/11/2010 by bryanrietman

Zoals laatstgeplaatste foto’s laten zien werk ik mijn schilderijen uit in verschillende fases. De eerste fase is die van de compositieschets; het model word in mijn gedachten telkens heen en weer geschoven tot een goede compositie is bereikt, deze word vervolgens zoals de foto laat zien uitgewerkt in een licht/donker verdeling. Met de compositieschets als voorbeeld word dan een nieuwe schildering opgezet in dunne olieverf, ik houd er niet van om over een tekening heen te werken omdat je dan naar mijn mening te veel aan vrijheid inboet. Bijkomend voordeel is ook dat het model niet anders kan zitten dan de al getekende stand, je hebt namelijk voldoende speling om de nieuwe stand in je compositie in te passen. In de derde fase probeer ik de schildering tot een geheel te brengen, deze studie moest in één sessie afgerond zijn dus details zijn niet verder uitgewerkt.
Share

Comments are closed.

Menu