Goya the expressionist

On 10/01/2011 by bryanrietman
Zo! Dat ik druk ben geweest de laatste weken kan ik dan wel zeggen maar het is toch het meest overtuigend als ik met wat werken mijn woorden bijsta.
De bovenste twee werken zijn snelle studies in olieverf, bij deze schetsen heb ik naast de mimiek ook de kleuren van het gelaat overdreven om een typische tronie te krijgen. Na het vervoltooien van deze werken vertelde  een bevriende kunstenaar mij dat deze werken hem sterk deden denken aan olieschetsen van Goya. Met z’n tweeën doken we de boeken in en na even zoeken vonden we wat van deze schetsen. Jammer genoeg staan niet al deze werken op het net, maar die enkele die ik heb gevonden komt enigszins in de buurt qua uitwerking. Omdat Goya vooral werkte in aardetinten en ik toch wel behoorlijk los ben gegaan in de kleuren is het wel een beetje langs de kleuren kijken om te zien wat wij bedoelen, maar ik zie wel enige overeenkomst. De derde afbeelding is die van de meester.
Share

Comments are closed.

Menu